Nästan hela vår verksamhet ligger i Pyramid. Vi använder i stort sett alla delar och vi är mycket nöjda
Tobias Ahl , VD

Bland kunderna i Sverige finns många entreprenadföretag, kommunalt ägda stadsnät, rikstäckande nätägare och grossister. I andra länder dominerar regionala nätägare bland kunderna Rala har 40 anställda och omsätter ca 160 MSEK/år.

Branschtillhörighet
  • Entreprenad företag

INVID Jönköping AB är Pyramidåterförsäljare åt RaLa InfraTech AB. Besök INVID Jönköping AB på invid.se.

RaLa InfraTech AB

Rala är leverantör av teknik och system för installation av infrastruktur inom telekombranschen, samt tjänster för design av fibernät. Fiberkabel, kanalisation, brunnar, kopplingsboxar, maskiner för blåsning hittar man i sortimentet. Rala är verksamt i Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Rala är en avancerad användare som använder väldigt många av modulerna i Pyramid. – Nästan hela vår verksamhet inom koncernen ligger i Pyramid. Vi använder i stort sett alla delar och vi är mycket nöjda. Visst har vi önskemål om fler funktioner, men vi mer eller mindre lever i det systemet. För Rala är de viktigaste delarna i Pyramid grundfunktioner som order, lager, inköp, fakturering och liknande. De har använt Pyramid sedan 2007, och har under den tiden utökat verksamheten en hel del. – Vi har kunnat växa med systemet. Även om vi har en del önskemål om ytterligare funktioner så känns det som om vi kan växa ännu mer. På Rala uppskattar man att det finns många färdiga moduler integrerade med varandra och att man på så vis kan undvika externa system.

Rala använder sig bland annat av moduler för EDI-hantering, flerlagerhantering, batch-hantering, reklamationer, tidsredovisning, webbhandel och hantering av serienummer och hyresrutiner. Den öppna arkitekturen är en annan stor fördel. Att man förutom att använda färdiga moduler, även mer eller mindre kan skräddarsy Pyramid efter egna önskemål. – Om man kan och vill går det väldigt bra att anpassa systemet efter hur man vill använda det. Vi använder till exempel informationen i databaserna för att fylla vår egen hemsida med information, och det fungerar väldigt bra. En hel del av anpassningarna gör man på egen hand, men vid behov av support och mer avancerad utveckling är det INVID Jönköping som gäller. – Det fungerar jättebra. Krisar det så ringer vi och då får vi support, både snabbt och effektivt.

Företagsfakta

Bland kunderna i Sverige finns många entreprenadföretag, kommunalt ägda stadsnät, rikstäckande nätägare och grossister. I andra länder dominerar regionala nätägare bland kunderna Rala har 40 anställda och omsätter ca 160 MSEK/år.

Branschtillhörighet
  • Entreprenad företag

Pyramidåterförsäljare

INVID Jönköping AB är Pyramidåterförsäljare åt RaLa InfraTech AB.
Besök INVID Jönköping AB på invid.se.