Korvpojkarna satsar på e-handel.
Mia Sjöberg , Ekonomi- och personalansvarig

Korvpojkarna tillverkar och säljer chark och korv och är verksamt i Halland samt delar av Skåne och Småland. Startades 1976 i Halmstad och är idag ett välkänt varumärke med produkter av hög kvalitet. Företaget har en omsättning på 60 MSEK och 26 anställda. I vår region, som omfattar Halland samt delar av Skåne och Småland, är vårt företag ett välkänt och etablerat varumärke.

Branschtillhörighet
  • Handelsföretag
  • Tillverkande företag
  • E-handelsföretag

DH Solutions AB är Pyramidåterförsäljare åt Korvpojkarna AB. Besök DH Solutions AB på dhsolutions.se.

Korvpojkarna AB

Tre korvmakare startade en lokal korvfabrik i Halmstad 1976. Idag är Korvpojkarna ett välkänt varumärke och deras korv och chark säljs i de flesta matvarubutiker på den lokala marknaden, men även på den regionala marknaden. – En marknadsundersökning visade att 40 procent av våra kunder ville kunna beställa sina varor lite mer när det passade dem själva. Det blev starten för vårt strategiskt viktiga e-handelsprojekt, säger Mia Sjöberg som är ekonomiansvarig på Korvpojkarna och ansvarig beställare. 

korvpojkarna_1_ok.jpg
Den stora strukturvinningen för oss har varit att ta order digitalt dag 1 för leverans dag 3. Det har gjort att vi enklare kan hantera order i ett nat…
korvpojkarna_2_ok.jpg
Kundnyttan är således stor då kunderna får en bättre leveranssäkerhet.
korvpojkarna_mia-ola-e-handelprojekt-nov20.jpg
Ola Persson, VD och Mia Sjöberg, Ekonomi- och personalansvarig

En vanlig dag på Korvpojkarna

Hittills har Korvpojkarna hanterat ett stort antal kundorders via ”ringlistor”. Det innebär att en innesäljare ringer upp kunderna utifrån en lista per dag, som stämmer överens med körschemat för leverans dagen därpå.  
 
– Vi gjorde en marknadsundersökning för att få fakta kring hur vi kunde förändra och öka flexibiliteten i vårt försäljningsarbete. Det visade sig att 40 procent av våra kunder ville kunna beställa när det passade under deras arbetsdag. 

E-handel ökar tillgängligheten 

Korvpojkarna tog beslutet att satsa på en e-handelslösning för att öka tillgängligheten för kunderna, men även leveranssäkerheten ut till butiker och konsumenter. 
 
– E-handel är en del i en hel kedja av strategiska förbättringar för framtidens Korvpojkarna, där vi investerar i fabriken och förbättrade kundflöden. Den stora vinsten med vår nya e-handel är en ökad tillgänglighet och den stora kundnytta det för med sig. Samtidigt har vi jobbat med våra stopptider och distributionsflöden för att öka leveranssäkerheten och redan nu ser vi resultat. En win-win-win för kunder, konsumenter och oss själva.  

DH Solutions fick förtroendet 

Affärssystemet Pyramid med samtliga artikel- och kunddata fanns sedan tidigare implementerat hos Korvpojkarna. Med en tilläggsmodul till affärssystemet kunde e-handelslösningen kopplas på, vilket innebär ett säkert flöde från order och leverans till fakturering och uppföljning.  
 
– E-handeln är ett stort och avgörande projekt i vår verksamhet, både strategiskt och ekonomiskt, så det var viktigt för oss att välja rätt leverantör. DH Solutions känner vi väl och har stort förtroende för. Vi är mycket nöjda med hur projektet har fortlöpt och resultatet nu när vi är i mål. Det känns dessutom positivt att kunna välja en lokal leverantör, tycker vi.  

E-säljare som en bonus 

Fler och fler av Korvpojkarnas kunder väljer nu att logga in på den lättnavigerade e-handelssidan och beställa sina produkter. Som en bonus har Korvpojkarna samtidigt fått ett bra säljverktyg. E-säljaren är en variant av e-handeln som bygger på samma system, artikeldata och bilder och passar säljarens behov när de besöker kunderna och som fungerar direkt i mobiltelefonen eller plattan.  

Om lösningen

Affärssystemet Pyramid med tilläggsmodulen Eline. All artikeldata finns i Pyramid, som sedan kompletteras med webbspecifikt innehåll som exempelvis bilder. Orders som läggs i e-handeln går direkt in i Pyramid, för order och leverans samt fakturering. DH Solutions har även adderat en funktion som gör det möjligt för Korvpojkarna att se information om ordern har kommit in via e-handel, via säljarens besök i butik, per telefon eller e-post. I lösningen finns också en anpassad funktion med specifika leveransdagar som är kopplad på varje kund och som kommer som information i e-handeln både för kunden som hjälp när de ska beställa och även för Korvpojkarnas vetskap när kunden får nästa leverans.

Företagsfakta

Korvpojkarna tillverkar och säljer chark och korv och är verksamt i Halland samt delar av Skåne och Småland. Startades 1976 i Halmstad och är idag ett välkänt varumärke med produkter av hög kvalitet. Företaget har en omsättning på 60 MSEK och 26 anställda. I vår region, som omfattar Halland samt delar av Skåne och Småland, är vårt företag ett välkänt och etablerat varumärke.

Branschtillhörighet
  • Handelsföretag
  • Tillverkande företag
  • E-handelsföretag

Pyramidåterförsäljare

DH Solutions AB är Pyramidåterförsäljare åt Korvpojkarna AB.
Besök DH Solutions AB på dhsolutions.se.