Vitec förvärvar Unikum datasystem AB

19 augusti 2021
Logotyp Vitec-Logo-vertical-software.jpg

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Market Software, genom att den 4 januari förvärva samtliga aktier i det svenska programvarubolaget Unikum datasystem AB.

"– Unikum är ett lönsamt och välskött bolag med en verksamhet som passar bra in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen, därför är vi ytterst noggranna med våra förvärvskriterier. I dag hälsar vi 90 nya medarbetare varmt välkomna, säger Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group."

Unikum grundades 1982 och har sitt säte i Lund.

 

"– Det är väldigt positivt för våra kunder, återförsäljare och medarbetare med Vitec som ny ägare till bolaget.De har en stark position i Norden och har lång erfarenhet och bred kompetens inom vertikala programvaror.För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Lars Lindskog, CEO Unikum datasystem AB."

Annett Ahrberg tillträder som CEO för Vitec Unikum Datasystem AB per den 4 januari 2021 och efterträder därmed Lars Lindskog som varit CEO sedan starten 1982.

Läs hela pressmeddelandet från Vitec (4 januari 2021)