Vitec förvärvar Unikum datasystem AB

tp_vitec.jpg

Vitec Software Group AB (publ) förstärker sin nordiska position inom Vertical Market Software, genom att den 4 januari förvärva samtliga aktier i det svenska programvarubolaget Unikum datasystem AB.

"– Unikum är ett lönsamt och välskött bolag med en verksamhet som passar bra in i vår affärsmodell och företagskultur. Vi förvärvar bolag för att behålla dem i koncernen, därför är vi ytterst noggranna med våra förvärvskriterier. I dag hälsar vi 90 nya medarbetare varmt välkomna, säger Lars Stenlund, CEO Vitec Software Group."

Unikum grundades 1982 och har sitt säte i Lund.

 

"– Det är väldigt positivt för våra kunder, återförsäljare och medarbetare med Vitec som ny ägare till bolaget.De har en stark position i Norden och har lång erfarenhet och bred kompetens inom vertikala programvaror.För oss är det avgörande med en långsiktig ägare som engagerar sig i den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Lars Lindskog, CEO Unikum datasystem AB."

Annett Ahrberg tillträder som CEO för Vitec Unikum Datasystem AB per den 4 januari 2021 och efterträder därmed Lars Lindskog som varit CEO sedan starten 1982.

Läs hela pressmeddelandet från Vitec (4 januari 2021)

Information

Publicerad 19 augusti 2021
Uppdaterad 10 augusti 2022

Fler nyheter